GREGA GORENJŠEK

GREGA GORENJŠEK
sobota 1. aprila 2023 od 10. do 13. ure
Glasbena matica, Korzo Verdi 51

Grega Gorenšek je glasbenik, rock bobnar, klasični tolkalec, bobnar pri Toxic Heart in Philammon, marimbist pri Stick Control, avtor učbenikov za bobnarsko tehniko, profesor klasičnih tolkal na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor …

Mali boben je nepogrešljiv in zelo pomemben inštrument v orkestrih, prav tako pri klasičnih tolkalnih skupinah. Kot najpomembnejši del kompleta bobnov seveda tudi pri jazz/pop/rock skupinah. In navsezadnje: vedno bolj tudi kot izjemno atraktiven in bogato izrazen solo instrument.

Leta 2015 je Grega Gorenjšek izdal učbenik za tehniko na malem bobnu z naslovom Snare Drum Technique (Tehnika za mali boben). To je prvi in še vedno edini učbenik za mali boben slovenskega avtorja.

Delavnica je namenjena vsem tolkalcem brez starostne omejitve.

CENA: 20 euro

BIOGRAFIJA:

Grega Gorenšek se je rodil leta 1979.

Pri šestih letih je začel igrati harmoniko in bobne. V osnovnošolskih letih je končal nižjo glasbeno šolo iz harmonike. Vzporedno z gimnazijo je zaključil nižjo in srednjo glasbeno šolo iz klasičnih tolkal. Izobraževanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2002 z odliko diplomiral in pridobil strokovni naslov akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal.

V času srednjega šolanja je postal Zoisov štipendist. Med študijem je prejel Yamahino štipendijo in na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov dobil prvo nagrado in zlato plaketo v najvišji kategoriji.

Kot študent je začel poučevati na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer je od diplome redno zaposlen. Poučuje tolkala v Mariboru na srednji in v Rušah na nižji stopnji. Na pedagoškem področju je pridobil najvišji srednješolski naziv svetnik. Leta 2015 je izdal štiri učbenike za bobnarsko tehniko. To so prvi učbeniki za bobne slovenskega avtorja.

Njegov prvi band je bila zasedba Wellblott, ki se ji je pridružil pri 17-ih letih. Sedaj je član skupin Toxic Heart in Philammon. Je soustanovitelj in idejni vodja tolkalne skupine Stick Control, ki je leta 2006 izdala album Popcorn. Plošča ima v svetu tolkalnih zasedb kultni status, kajti prva je, ki je posneta in producirana v stilu pop/rock bandov. Leta 2011 je izdal prvi solo album Klik. Je prvi slovenski klasični tolkalec, ki je izdal solo album in snema videospote v pop/rock maniri. Leta 2014 je sledil album Ocean, leta 2019 pa Bipolar.

Vpisi do/iscrizioni entro
26/03/2023

INFO

Seminarji se bodo odvijali na sedežu Glasbene matice v Gorici, Korso Verdi 51

I seminari si terranno presso la sede della Glasbena matica a Gorizia in Corso Verdi 51

tel. +393311356308
mail: gorica@glasbenamatica.org