BABY PAGANINI 

letak-baby-paganini-11

ELENCO DELLE INIZIATIVE ACCREDITATE IN LINGUA SLOVENA
SEZNAM AKREDITIRANIH POBUD V SLOVENSKEM JEZIKU

ZBOROVODSKI TEČAJ

za otroške pevske zbore

Zborovodski tečaj se deli na več manjših enot; sami si lahko izberete ali boste sledili vsem predavanjem ali se boste odločili le za nekatera področja, na katerih bi se želeli dodatno izpopolniti:

Osnove glasbenega opismenjevanja (20 ur ).

Osnove vokalne tehnike za otroške zbore in vokalna tehnika za zborovskega dirigenta (20 ur).

Zborovska dirigentska tehnika (30 ur).

Analiza partitur in Study tour – obisk raznih zborovskih revij in ogled ter debata o nastopih. (20 ur).

Osnove klavirja (20 ur).

Osnove kitare (20 ur).

Zborovska dirigentska tehnika (20 ur)

Mentorji bodo: Petra Grassi, Janoš Jurinčič in Neda Sancin s pomočjo zunanjih predavateljev kot npr. Tamara Stanese in Nina Kompare Volasko ter drugi priznani dirigenti in profesorji glasbe, ki se ukvarjajo z otroškim petjem in z otroško vokalno tehniko. Za praktično delo bo na razpolago otroški zbor Krasje.

ORFF

Glasbena vzgoja od teorije do prakse

TEČAJ ORFF-METODE (20 ur)

  • Seznanili se boste z ritmom, plesom, z igrami na Orff inštrumente in na lastne inštrumente, s povezavo med petjem in govorom. Lahko si boste tudi izdelali inštrumente iz recikliranega materiala in jih nato praktično uporabili.

Tečaj bodo vodili priznani mentorji iz Slovenije, ki se že vrsto let ukvarjajo z Orff-metodo in prirejajo izpopolnjevalne tečaje za učitelje vseh stopenj.

TEČAJ OTROŠKE VOKALNOSTI – GORICA

Zborovodski tečaj je namenjen vzgojiteljem in učiteljem ter dirigentom, ki bi radi spoznali delo z otroškimi zbori ali bi se radi izpopolnili na področju dirigiranja otroških zborov.

Frontalni pouk (8 ur ).

Delavnice/vaje (12 ur).

Tečaj bodo vodile strokovnjakinje na zborovskem področju, z izkušnjami pri vodenju otroških in mladinskih zborov:
Petra Grassi, Mateja Černic in Neda Sancin.

PRIJAVA

ZBOROVODSKI   TEČAJ v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev 

Zborovodski tečaj je namenjen vzgojiteljem in učiteljem ter dirigentom, ki bi radi spoznali delo z otroškimi zbori ali bi se radi izpopolnili na področju dirigiranja otroških zborov.

Tečaj bo potekal na sedežu Glasbene matice v Gorici. Omejeno število udeležencev (od 6 do 10 tečajnikov) bo omogočilo mentorjem, da se posvetijo individualno vsakemu udeležencu ter delno prilagodijo pouk potrebam in željam posameznih tečajnikov.

Tečaj bodo vodile strokovnjakinje na zborovskem področju, z izkušnjami pri vodenju otroških in mladinskih zborov: Petra Grassi, Mateja Černic in Neda Sancin. Na delavnicah bodo obravnavale pravilno dirigentsko gesto z delom na konkretnih partiturah, ki jih bodo tečajniki lahko uporabili pri svoji zborovski dejavnosti. Nadalje bosta predmet obravnave pravilno dihanje in tehnika petja s posebnim ozirom na otroško vokalno tehniko, pa tudi delo na vokalni tehniki samega dirigenta, saj otroci posnemajo petje učitelja, ki jim mora sam  pravilno pokazati, kaj od njih pričakuje. Tečajniki bodo prejeli tudi široko informacijo o repertoarju za otroške zbore in osnove za sestavo koncertnega programa.

Tečaj je priznalo MIUR, kar omogoča redno zaposlenim vzgojiteljem in učiteljem, da poravnajo članarino z ministrsko kartico (Carta del docente). Obenem so jim s potrdilom o obiskovanju tečaja opravljene ure priznane kot izobraževanje.

 

kje KB Center v Gorici ali na Goriškem po dogovoru (Doberdob, Sovodnje, …)
kdaj predvidoma ob sobotah zjutraj od 8.30 do 13.30 oz. po domeni s tečajniki
trajanje 1x mesečno od febr. do maja, skupaj 20 ur (4 srečanja po 5 ur ali 5 srečanj po 4 ure)
za koga učitelji, vzgojitelji, dirigenti otroških pevskih zborov in skupin
koliko stane 150,00 €

Prijave do 16. februarja v tajništvu Glasbene matice v Gorici s predujmom.

Za PRIJAVE kliknite: tajništvo tukaj