FESTIVAL KRAS 2017

MEDNARODNA POLETNA ŠOLA KLAVIRJA
od 3. do 8. julija 2017

Dragi učenci in študentje, spoštovani ljubitelji glasbe! Glasbena matica v Furlaniji Julijski krajini že vrsto let prireja mednarodni Festival Kras z namenom, da omogoča izobraževanje mladih in nadarjenih glasbenikov, ki na ta način lahko pridobijo pomembne izkušnje na profesionalnem inindividualnem nivoju, in da bogati tukajšnji kulturni prostor z odmevnimi pobudami. Letošnji Festival bo potekal od 20. Junija do 14. Julija med Trstom in Devinom ter bo vseboval številne koncerte mladih nadarjenih glasbenikov, delavnice in mojstrske tečaje za kitaro, harfo, tolkala, klavir, harmoniko in godala. Vsem želim čimveč glasbenih užitkov in da bi se čim boljše počutili v naši sredi!

Ravnatelj Glasbene matice
prof. Bogdan Kralj

NEWS NOVICE

Šola je namenjena učencem glasbenih šol, konservatorijev in akademij. Program izbirajo kandidati oziroma njihovi pedagogi.

IsabellaLoPorto   Isabella Lo Porto

Isabella LO PORTO je študirala klavir na konservatoriju »F.E. Dall’Abaco« v Veroni, kjer je diplomirala z odliko v razredu prof. Laure Palmieri. Leta 1985 je diplomirala še na Glasbeni šoli v Fiesolah. Izpopolnjevala se je s priznanimi koncertanti kot so Piero Guarino, Bruno Mezzena v Italiji in Fausto Zadra na šoli Ecole Internationale de Musique v Lozani. Poglobila se je tako v solistično izvajanje, kot v komorno glasbo s klavirjem in v klavirski duo na tečajih Paola Borcianija in Daria De Rose. Prejela je prve nagrade na raznih državnih in mednarodnih tekmovanjih kot solistka in v komornih zasedbah. Njena bogata koncertna dejavnost se razvija v Italiji in inozemstvu. V okviru turneje na Poljskem je nastopila na klavirskem festivalu »F.Chopin« in na Akademiji v Kosyalinu, kjer je državna radiotelevizija posnela njene izvedbe. Snemala je tudi za sovjetsko in slovensko državno televizijo. Prof. Lo Porto je začela poučevati že pri 17ih letih, ko je vodila propedevtične tečaje Yamaha v Veroni. Od leta 1984 je docentka klavirja na raznih državnih konservatorjih. Trenutno poučuje na konservatoriju »Benedetto Marcello« v Benetkah. Vodila je izpopolnjevalne tečaje v Coneglianu, Vidmu, Trstu, Nerviju (Ge), Sežani in kot gostujoča docentka na šoli Ecole Normale de musique »A.Cortot« v Parizu. Njeni učenci so na raznih vsedržavnih in mednarodnih tekmovanjih prejeli preko 600 nagrad. Preko deset let je bila članica vodilnih organov veronske sekcije družbe G.M.I. Sodelovala je na festivalu Autunno Musicale di Como leta 1985. Postala je umetniški vodja glasbene Akademije Castiglione delle Stiviere (Mn), glasbenega društva »W.A.Mozart« v kraju Valeggio sul Mincio (Vr) in Akademije »Universo Arte« v Veroni. Bila je umetniški in uredniški vodja projekta »Antologia Sonora«, ki promovira mlade talente z realizacijo in distribucijo CD-roma, ki je izšel pri založbi Arti Grafiche Piana Editore. Je umetniški vodja za Italijo in mednarodna članica Fundacije »Gina Bachauer International Piano Foundation« iz Salt Lake City-Utah (ZDA). Od leta 2000 je umetniški vodja kulturnega društva »Progetto Mikrokosmos« v Veroni. Od leta 2010 je profesor tečajev na Royal Academy of Music v Londonu.

PROGRAM

UDELEŽENCI:

200,00 € – tečaj klavirja
Tečaj obsega:
– štiri individualne lekcije po 45 minut;
– prost vstop na vse koncerte Festivala Kras;
– možnost uporabe klavirja za vaje;
– možnost prisostvovanja pri lekcijah drugih udeležencev.

 

Rok za prijavo: 10. 06. 2017.

PLAČILO

Vpisnino (50,00 evrov) poravnate ob vpisu.

Vpisnine ne vračamo.

Prosimo, da vpisnino in kotizacijo nakažete na TRR:

ZKB
IBAN: IT66Y0892802201010000010123
BIC CODE: CCRTIT2TV00
Prejemnik:

GLASBENA MATICA –  MASTER CLASS KLAVIR

PRIJAVA – ISCRIZIONE 

KONCERTI

5. julija ob 20.30 

Jadranski zavod združnega sveta – Devin

Klavirski duo

Sara RADIN
Claudia SEDMACH

6. julija ob 20.30 

Jadranski zavod združnega sveta – Devin

Margherita SANTI

8. julija ob 20.30 

Jadranski zavod združnega sveta – Devin

Zaključni koncert

udeležencev poletne šole

KONTAKTI

Ul. Montorsino 2 – 34135 TRST
+39 040 418605
+39 040 4529619