STRINGS FESTIVAL KRAS 2017

CURRICULA

Igbaria - sedmak med igranjem (1)Moj življenjepis
Rodila sem se pred desetimi leti v multietnčni družini, kjer govorimo štiri jezike.
Ko sem se rodila je moja sestra že igrala violino. Tudi moja mama je na gimnaziji v Nemčiji igrala violino v šolskem orkestru, zato nič čudnega, da sem se tudi jaz približala glasbilu. 
Ko sem bila stara osemnajst mesecev, me je mama vpisala v šolo Suzuki v Trstu. Pri šestem letu starosti pa na Glasbeno matico v Trstu v razred prof. Jagode Kjuder. Novembra istega leta sem že zmagala moje prvo tekmovanje in sledile so še druge zmage. Tekmujem tudi na zelo pomembnih mednarodnih tekmovanjih, kjer mladi violinisti igrajo zahtevne skladbe skladateljev, kot so Paganini, Wieniawski, de Sarasade. Vadim vsak dan z mamo. Eno najlepših doživetij je bilo, ko sem igrala kot solistka s sinfoničnim orkestrom Obala v Kopru in v Ljubljani. Redno obiskujem izpopolnjevalne tečaje z dobrimi violinisti. V prihodnosti želim postati dobra glasbenica in potovati po svetu.
Alida Shahrazad Igbaria

Vanja ZULIANI

Vanja Zuliani je začel študij violine s profesorico Jagodo Kjuder, nato pa nadaljeval s prof. Arminom Seškom; od šolskega leta 2016/17 se uči pri profesorjema H. Fister in V. Meljnikov. Sodeluje pri številnih mladinskih orkestrih v Italiji in Sloveniji. V duu s svojim bratom Maxom (klavir) je dosegel dobre rezultate in tudi prve absolutne nagrade na narodnih in mednarodnih tekmovanjih komorne glasbe. Kot solist je nastopal tudi z Orkestrom višjih srednijh šol dežele FJK – Orchextrà.

Vanja ZULIANI

Vanja Zuliani ha iniziato lo studio del violino presso la Glasbena matica con la professoressa Jagoda Kjuder per poi continuare col prof. Armin Sešek. Dall’anno scolastico 2016/17 studia coi professori V. Meljnikov e H. Fister. Collabora con numerose orchestre giovanili in Italia e in Slovenia. In duo con suo fratello Max (pianoforte) ha vinto numerosi premi e anche primi premi assoluti a concorsi nazionali e internazionali di musica da camera. Come solista ha suonato con l’Orchestra delle scuole superiori della regione FVG – Orchextrà.